Stop angst voor vuurwerk bij hond en kat - Dierenwinkel aanbieding

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Stop angst voor vuurwerk bij hond en kat

Nieuw
De feestdagen met vuurwerk is een leuke periode voor het gezin, maar is dat ook zo voor onze huisdieren? Voor veel honden en katten is het einde van het jaar een stressvolle periode, omdat ze bang zijn voor het vuurwerk. Niet alleen de harde knallen, maar ook de drukte rond de feestdagen kunnen ervoor zorgen dat uw hond of kat angstig wordt. Uit een enquête (1) onder eigenaren blijkt dat 49% van de honden zichtbaar angstig worden (beven e.d.) en 65% van de katten zich verstoppen wanneer er buiten vuurwerk wordt afgestoken. Gelukkig kunt u uw huisdier helpen zich meer op zijn gemak te stellen of zelfs zijn angsten te overkomen. Voor de hond bestaat er ADAPTIL® en voor de kat FELIWAY® , dit zijn feromonen die effectief kunnen helpen uw huisdieren meer op hun gemak te stellen tijdens stressvolle periodes.
Aanbieding Feliway en Adaptil

Is je kat of hond bang voor vuurwerk? Stop vuurwerkangst met Feliway en Adaptil. Met Feliway Friends of de Feliway verdamper voelt uw kat en hond veilig zich en stress vrij tijdens het vuurwerk. Feliway en Adaptil met korting kopen. Krijg 10 % korting op Feliway naar keuze! Deze aanbieding of korting krijg je in de winkel op vertoon van de aanbiedingen op je telefoon. Feliway is een kunstmatig vervaardigde kopie van de natuurlijke 'geurboodschapper' van de kat: het zogenaamde gezichtsferomoon. Dit feromoon komt vrij via speciale klieren in de kop. Door met de kop langs objecten te wrijven - het typische gedrag dat iedereen met een kat zal herkennen - geeft de kat de geur aan de omgeving af. Op deze manier markeert de kat zijn territorium, waarbinnen hij zich veilig en op zijn gemak voelt.


VUURWERKANGST?  STOP ANGST VOOR VUURWERK!
Voor veel honden en katten is het einde van het jaar een stressvolle periode, omdat ze bang zijn voor het vuurwerk.
De jaarwisseling brengt voor katten en honden veel stress met zich mee. Deze stress is met een aantal middelen te verminderen. Voorwaarde is wel dat er op tijd mee gestart wordt d.w.z. begin december.

Training
Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Een hond hoeft zich maar 1 keer kapot te schrikken van een rotje en hij is voor de rest van zijn leven angstig hiervoor. Probeer dus de plekken te vermijden waar vuurwerk wordt afgestoken.
Reageer niet als u hond schrikt. Gerustellend toespreken kan angst bevestigen. Dus gewoon doorlopen bij schrikreacties.
Ga nooit buiten met rotjes oefenen (ook niet binnen overigens)! Wij zijn geen voorstander van groepstraining. Angst kan namelijk aanstekelijk werken, waardoor een hond die niet bang was juist door andere honden beinvloed wordt.

De feestdagen met vuurwerk is een leuke periode voor het gezin, maar is dat ook zo voor onze huisdieren? Voor veel honden en katten is het einde van het jaar een stressvolle periode, omdat ze bang zijn voor het vuurwerk. Niet alleen de harde knallen, maar ook de drukte rond de feestdagen kunnen ervoor zorgen dat uw hond of kat angstig wordt. Uit een enquête (1) onder eigenaren blijkt dat 49% van de honden zichtbaar angstig worden (beven e.d.) en 65% van de katten zich verstoppen wanneer er buiten vuurwerk wordt afgestoken. Gelukkig kunt u uw huisdier helpen zich meer op zijn gemak te stellen of zelfs zijn angsten te overkomen. Voor de hond bestaat er ADAPTIL®  en voor de kat FELIWAY® , dit zijn feromonen die effectief kunnen helpen uw huisdieren meer op hun gemak te stellen tijdens stressvolle periodes.

De aanpak van vuurwerkangst

Vrijwel elk dier zal reageren bij het horen van een hard geluid. Het ene dier is hier gevoeliger voor dan het andere. Door vervelende ervaringen of door herhaaldelijk schrikken kunnen dieren een echte angst voor harde geluiden ontwikkelen. De angst en paniek die ze hierbij ervaren is vaak groot. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om vuurwerkangst aan te pakken en/of te voorkomen, mits hier op tijd mee wordt begonnen. Dit laatste is essentieel omdat de meeste methoden tijd nodig hebben om zo optimaal mogelijk te werken.

Geluidsdesensibilisatie
Het is gebleken dat het ongevoelig laten worden voor geluiden (geluidsdesensibilisatie) de beste methode is om de reactie van uw huisdier op stressvolle geluiden te veranderen. Het werkt door uw huisdier in huiselijke omstandigheden bloot te stellen aan enge geluiden terwijl het afgeleid wordt met iets leuks doen zoals spelen met een favoriet stuk speelgoed of kluiven op een bot. Op deze manier wordt de negatieve associatie die uw huisdier heeft met de geluiden omgezet in een positieve associatie.

Op de dag van het vuurwerk
Op de dag van het vuurwerk kunt u de gordijnen dicht doen en zorgen voor achtergrondgeluid van muziek of televisie om het vuurwerkgeluid wat te dempen. Laat uw hond niet alleen tijdens het vuurwerk en gedraag u niet anders dan normaal. Straf uw hond niet gedurende het vuurwerk, maar geef ook niet te veel aandacht aan het angstig gedrag. U kunt hiermee namelijk onbedoeld dit gedrag belonen en versterken. Eventueel kan op de mand of het kussen van de hond ADAPTIL® spray worden gespoten, voor een extra geruststellend effect. Houdt tijdens het uitlaten uw hond aangelijnd. Ook in huis is het verstandig op te letten dat de hond niet onverwachts kan ontsnappen als hij schrikt.
Feliway ondersteunt bij vuurwerk!
Aanbieding Feliway en Adaptil
ADAPTIL® en FELIWAY® zijn niet alleen veilig en eenvoudig om toe te passen, maar de effectiviteit is ook klinisch bewezen.

Door feromonen (ADAPTIL® of FELIWAY® ) te combineren met een positieve training helpt u niet alleen de angst voor vuurwerk te verminderen. Het helpt ook een betere band te scheppen tussen u en uw huisdier.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn (geur-)signalen die door leden van dezelfde diersoort worden gebruikt om te communiceren. Door gebruik te maken van feromonen kunnen gedragsproblemen bij dieren worden behandeld. Het is een innovatieve en natuurlijke oplossing, zonder de dieren te drogeren of in hun natuurlijke gedrag te beperken.

Wat is FELIWAY® voor de kat?

Wanneer een kat zich prettig en veilig voelt in zijn omgeving, dan wrijft hij met zijn kop langs meubels of de hoeken van de muur en laat hierdoor een gezichtsferomoon achter. Deze plekken en objecten worden door de kat als geruststellend en bekend ervaren. FELIWAY® is een kopie van het gezichtsferomoon van de kat. Door de natuurlijke gezichtsferomonen van de kat na te bootsen en in huis toe te passen geeft FELIWAY® uw kat een vertrouwd en veilig gevoel in zijn omgeving. Geadviseerd wordt om FELIWAY® te gebruiken in combinatie met aanpassingen aan de omgeving. Advies hiervoor kunt u inwinnen bij uw dierenarts of gedragsspecialist.

Waar dient u rekening mee te houden bij de kat?

Houdt indien mogelijk uw kat in huis gedurende de week voorafgaand aan het vuurwerk. Zorg dat alle voorzieningen bereikbaar zijn voor de kat zoals; een kattenbak, speeltjes, voer, etc. Steek een FELIWAY® verdamper in het stopcontact van de ruimte waar de kat het meest verblijft (meestal rond zijn mandje). Verder kunt u op de dag van het vuurwerk de gordijnen dicht doen en zorgen voor achtergrondgeluid van muziek of televisie om het vuurwerkgeluid wat te dempen. Gedraag u niet anders dan normaal en straf de kat niet gedurende het vuurwerk. Eventueel kan op de mand of het kussen van de kat FELIWAY® spray worden gespoten, voor een extra geruststellend effect. Laat de FELIWAY® verdamper nog minimaal één week na het vuurwerk in het stopcontact.
Adaptil ondersteunt bij vuurwerk!
Aanbieding Feliway en Adaptil
Wat is ADAPTIL®   voor de hond?

Een zogende teef produceert, gedurende 3 tot 5 dagen na de geboorte van de pups, een feromoon. Het zogenaamde Dog Appeasing Pheromone (D.A.P.). Dit feromoon helpt om de pups een vertrouwd en veilig gevoel te geven. De geruststellende eigenschappen van dit feromoon werken ook bij volwassen honden. ADAPTIL® is een kopie van het geruststellende feromoon. Geadviseerd wordt om ADAPTIL® te gebruiken in combinatie met een training. Advies hiervoor kunt u inwinnen bij uw dierenarts of gedragsspecialist.

Waar dient u rekening mee te houden bij de hond?

Start de training met uw hond zo vroeg mogelijk, hoe eerder hoe beter, aangezien het afleren van (vuurwerk-) angst tijd nodig heeft! Maak gebruik van lekkere snoepjes of een spelletje om uw hond op zijn gemak te stellen. Zorg voor een veilige plaats, waar uw hond naar toe kan gaan gedurende het vuurwerk. Steek een ADAPTIL® verdamper in het stopcontact van deze ruimte en laat deze permanent zitten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een ADAPTIL® halsband.

Op de dag van het vuurwerk

Op de dag van het vuurwerk kunt u de gordijnen dicht doen en zorgen voor achtergrondgeluid van muziek of televisie om het vuurwerkgeluid wat te dempen. Laat uw hond niet alleen tijdens het vuurwerk en gedraag u niet anders dan normaal. Straf uw hond niet gedurende het vuurwerk, maar geef ook niet te veel aandacht aan het angstig gedrag. U kunt hiermee namelijk onbedoeld dit gedrag belonen en versterken. Eventueel kan op de mand of het kussen van de hond ADAPTIL® spray worden gespoten, voor een extra geruststellend effect. Houdt tijdens het uitlaten uw hond aangelijnd. Ook in huis is het verstandig op te letten dat de hond niet onverwachts kan ontsnappen als hij schrikt.

Na het vuurwerk

Laat de ADAPTIL® verdamper nog minimaal één week na het vuurwerk in het stopcontact.

Hoe ADAPTIL® bij de hond gebruiken?

ADAPTIL® Verdamper  Het is aangewezen de verdamper in te zetten bij (vuurwerk-) angst. Steek de verdamper in het stopcontact in de buurt van de plaats waar de hond het meest verblijft. De verdamper heeft een bereik van 50-70 m2 en een werkingsduur van 1 maand of 2 maanden. Met 1 verdamper kunt u meerdere honden geruststellen in dezelfde ruimte.

ADAPTIL® Halsband De halsband kan ingezet worden als alternatief voor de verdamper. De halsband dient uitsluitend om de nek gedragen te worden. De halsband is gedurende 1 maand werkzaam. Het voordeel van de halsband is dat de hond deze ook buiten met zich mee draagt. Houdt er echter wel rekening mee dat de stress van vuurwerk buiten soms groter kan zijn dan de geruststellende werking van de feromonen.

ADAPTIL® Spray De spay kan als aanvulling gebruikt worden door dagelijks toe te passen in de mand. Let op: nooit op het dier! Hiermee kunt u uw hond extra ondersteunen in zijn ‘’veilige haven’’, door een hoge concentratie van de geruststellende feromonen te sprayen.

Waarom FELIWAY® & ADAPTIL® gebruiken?

Praktisch
Veilig & Efficiënt
Niet sederend
Wetenschappelijk bewezen
Deze aanbiedingen delen met whatsapp

Dierenwinkel Rotterdam Keizerswaard
Keizerswaard 6
3078 AM Rotterdam
Winkelcentrum Keizerswaard

www.dierenwinkelrotterdam.com

 
Copyright 2017. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu